10 Aralık 2009

limonlu rosa kek


OrtalaSüper bir lezzet! Nemli ve yumuşacık bir kek. Mis gibi limon kokmakta, ağızda erimekte!
Ne yazık ki çoook kalorili :(

Tarif ve uygulama annemden, hayran kalmak bizden.
Adı neden Roza kek; tam olarak hatırlamıyorum. Galiba güllü silikon kek kalıbıyla yapılarak yayınlanmış biryerlerde.
Denemeniz şiddetle önerilir. (yanında sıcak bir çay ya da kahveyle;)


Limonlu Rosa Kek
Malzemeler:
  • 1 kutu labne peynir
  • 250 gr erimiş margarin ya da tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limonun suyu+rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 gr elenmiş un

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları şekerle çırpın.Labne ve erimiş yağı ilave edin.
  • Süt , limon suyu ve limon kabuğunu ekleyerek bir kaç dakika çırpmaya devam edin.
  • Vanilya ve kabartma tozunu una ilave edip, birlikte karışıma ilave ekleyin.
  • Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 175 c fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun

43 yorum:

  1. bu güzellik karşısında çok fazla söylenecek birşey yok galiba.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. olmaz canım YILLIK BAKIMDAYIM
    ben yiyeyem :) !!!
    ama yanında yatabilirim dimi
    :)

    YanıtlaSil
  3. Beni sevdiğini biliyordum da bu kadar çok sevdiğini şimdi anladım :P :)). Farklı bir kek tarifi bakmak için girmiştim nete biraz önce. Hazıra konmak budur işte! Sayende! Öpüyorum ve de kocaman kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Şuan bir limonlu kek pişiyor fırında. Bir sonraki kek denemen kesinlike bu labneli limonlu kek olacak, çok lezzetli görünüyor İpek, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ama bunu yapıp yemem için bir beş kilo vermiş olmalıyım.Bir ödül keki olabilir:)

    Ellerinize sağlık.

    Miminin sayfası neden şifreli:( ?

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Çoook iştah açıcı görünüyor. Çok yağ konuyor ama kayda değer miktarda un da konuyor. Bence de lezzetli olmuştur. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglık çok iştah açıcı gercekten

    YanıtlaSil
  8. Fazla söze gerek yok sanırım...Hemen yemeli, sıcacık bir kahve veya mis kokulu bir çayın yanında yavaş yavaş tadını çıkara çıkara:)

    YanıtlaSil
  9. Kek çok davetkar gerçekten. Sitenizi gezim gerçekten çok şık her şey, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Elerinize sgalik, harika bir kek, harika bir fotograf,

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. merhabalar, bu keki ben de denemistim... tarifin orjinali sahrap soysal a ait... kekin kalori durumu beni de rahatsiz etmisti, ama ben malzeme degisikligi konusunda curetkar davranip, daha ice sinen bi kek elde etmistim... annenizin de ellerine saglik... sevgiler...

    http://kirmiziyadair.blogspot.com/2009/01/limonlu-roza-keki.html

    YanıtlaSil
  13. Uffff yaaa çoook güzel görünüyooo...İnan tadını damağımda, kokusunu burnumda hissettim! ben bunu burda yapamam kiii...amaaa az kaldııııı!!! sipariş listesine ekler misin lütfeeen :))) inci

    YanıtlaSil
  14. Görüntüsü bile herşeyi açıklıyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. mrb cnm sturbucks havuçlu kekin müptelası olduk sürekli yapıorum senin tariften bi de oranın limonlu kekine hastayız tarifini arıodm acaba onlar da labne koyarak mı o yumuşaklığı elde ediolar bi bilgin var mı

    YanıtlaSil
  16. Eylem,
    Aynı fikirdeyim valla.. Ben de tattığım an kalakalmıştım:))
    sevgiyle..

    Nunu,
    Üzgünüm:((
    Ben de aynı sebebple yapmıyorum bu keki..
    sevgiyle..

    Defne'ciğim,
    senin elinden de çok daha güzel olur hani....
    öpüyorum.

    Bengi ciğim,
    hadi yap bir an önce, bakalım nasıl olacak?
    öptüm..

    Öykücü,
    Evet tam bir ödül bu:)
    Mimi'nin sayfası için mail adresini yollarsan davetiye gönderirim. Bu konularla ilgili bir dostum, internette çocuklarla ilgili fazla bilgi ve resim içeren sitelerin kötü niyetli kişilerin işini kolaylaştırdığını anlatmasıyla sayfayı genele kapattım. Zaten son zamanlarda pek güncelleyememiştim.
    Sevgiler

    Ayazma,
    Evet yağ oranı çok fazla. Lezzeti ve nemini veren de bu galiba:))
    sevgiyle

    Sevil,
    Teşekkür ederim.

    Pembe çikolata,
    Tam bir "kış mutluluğu" :))
    sevgiler,

    Gibi,
    Çok teşekkür:)
    sevgiler

    Aybike,
    Çok teşekkür,
    sevgiyle..

    Kübra,
    Teşekkürler. Deneme sonucunu haber verirsen sevinirim.
    sevgiler

    Kırmızı,
    Bilgi için çok teşekkür. Tarifine baktım eline sağlık. Lezzeti tadınca, malzemelerle oynamaya benim içim elvermedi bir türlü:))
    sevgiyle..

    İnciciğim,
    Bu sipariş anneme:)) Süperrr yapmıştı valla. Bir de dereotlu tuzlu keki var ki, sorma o da sırada:))
    hadi gel artık..

    Özlem, çok teşekkür,sevgiler

    Adsız,
    Çok sevindim Starbucks kekinin beğenildiğine:) Orada limonlu keki hiç denemedim. Hemen deneyip tarifi çıkartmaya çalışacağım,
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  17. Sadece yarım su bardağı sıvı yağ ile yaptığım bir limonlu kek var, daha az kalorili. Bu yaz defalarca yaptım, çok istek aldı çünkü. Çok tavsiye ederim.
    Bundan da tatmak isterdim. Kalorili tarifleri sadece kalabalık misafirler için denemeye cesaret edebiliyorum artık. Bize sadece 1'er dilim kalmalı :)

    YanıtlaSil
  18. Ben bu tarifi kaymakla deneyeceğim.Evde hazır süt kaymağım var taze taze
    Daha önce kaymaklı pound kek yapmıştım güzel olmuştu.Tahminim sizin tarifede yakışır....hem neden olmasın? labne yoksa süt kaymaklısı var :)

    ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. selam
    bu keki harfiyen uygulayıp yaptım ama sonuç hüsran oldu maalesef. fırınım kek pişirme konusunda muhteşemdir gerçekten ve ilk defa pişirdiğim bi kek önce kabardı sonrada söndü ve içi hamur kaldı. neden böyle oldu bi fikriniz varmıdır acaba lakin bu kekin bu hale gelmesi için hiç bir sebep yok.

    YanıtlaSil
  20. ipek'ciğim ve yaramaz Mimi. mutlu yıllar ,mutluluklar 2010 'da.
    Çok öpüyorum sizleri.

    YanıtlaSil
  21. Ohh Ohhh kek :) bir dilim alıyorum dinlemem nefis bir görüntü.

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar..Kek çok hoş duruyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Gerçekten harika görünüyor kek elleri
    ne sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Harika gozukuyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  25. super bir goruntu
    ellerine saglik canim

    bu arada gecikmeli de olsa mutlu ve saglikli yillar dilerim...
    kocaman selamlar...


    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  26. Merhaba;
    Bu tarifte kullandiginiz bardak olcusunun gram karsiligi varsa ogrenebilir miyim?Ornegin bir su bardagi tozseker kac gram?
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  27. Ben dun denedim. Cok kocaman bir kek oldu ve beceremedim. Kekein ici sanki hamur kalmis gibi. Ama pisti, kurdan kontrolunde birsey cıkmadi cunku. Birde sekeri az geldi bana.

    Bende atmaya kıyamadim. Bugun uzerine limon chello lu muhallebi yapip, hani su etimek tatlisi gibi, diger kalan yari kekide buzluga attim.

    Nerede hata yaptim acaba. keske orjinalini yeme sansim ola.

    operim.
    Sevgiler
    ellerinize sglik.

    YanıtlaSil
  28. Medura,
    Kesinlikle haklısın:)1 dilim yeterli..

    Zehra,
    Labne biraz tuz içeriyor, ve kekin tadı biraz cheesecakei andırıyor. tad fark edebilir.

    Piqi,
    Anladığım kadarıyla aslında siz bu keki gayet güzel yapmışsınız:) Çünkü oldukça nemli hatta hamurumsu bir kek bu Cheesecake tarzında biraz..

    İpek'ciğim,
    çok teşekkürler ve bizden de mutlu sağlıklı yeniyıl dilekleri..
    sevgiyle..

    Sevdalıtatlar,
    afiyet olsun:)

    Paşakızı,
    teşekkürler..

    Birsence,
    Harika dilekler bunlar, ben de sana en iyi dileklerimi gönderiyorum...

    Derya,
    teşekkür ederim

    Yemek bahane,
    teşekkürler..

    Yenitatlar
    teşekkür ederim..

    Adsız,
    Bardağı gram olarak ölçmedim ama çeşitli mutfak bloglarında ölçü değişim tablolarında belki rastlayabilirsiniz.

    Tarifi uygulayan yorumcu,
    Yukarıda da yzamıştım; aslında başarıyla yapmışsınız keki, çünkü içi oldukça nemli ve hamurumsu. Pişmiş chesecake gibi. Bunu içine konulan labne sağlıyor. Bir süre daha fırında tutunca kuru bir kek oluyor. Ama yine de limoncello fikri cidden hoşuma gitti. müthiş olmuştur:))Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  29. İpek'cim az önce denedim, benimki biraz fazla kabardı. Tadı da süper oldu. Sadece biraz yağı fazla, acaba sıvıyağ ile denesek ve biraz da miktarını azaltsak nasıl olur ??? Güzel tariflerini izlemeye devam ediyorum, sevgiler canım :-))

    YanıtlaSil
  30. İpek hanım, merhaba..
    Öncelikle siteniz çok keyifli...
    Bir çok tarifinizi denedim ve hepsi çok güzel oldu.. Ama bu peynirli limonlu kekiniz en güzeli idi.. bir çok defa yaptım ve hepsi harika oldu.. Tadan herkes de çok beğendi.. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  31. Acaba bahsedilen labne peyniri kac gram?

    YanıtlaSil
  32. Acaba bahsedilen labne peyniri kac gram?

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, bu tarifi başka bir blogda gördüm ve kuru keklerden hoşlanmadığım için denemek istiyorum ancak şekeri normalde yediğimiz keklerin ölçüsünde olsun istiyorum, bir buçuk su bardağı koysam yeter mi acaba? Bir de labnenin de çeşitleri oluyor sanırım, hangisini kullanmamız lazım? Yemek konusunda oldukça acemi olduğum için detaylara fazla takılıyorum :)

    YanıtlaSil
  34. acemi aşçı25/2/10 14:41

    Günser merhaba:)
    SAnırım blogger azizliği: bazı mesajlar bana yeni ulaşıyor:( yorumunu yeni gördüm.
    Sıvıyağ fikri benim de aklımda, böyle bir deneme mutlaka yapacağım. oranı hakkında sana kesinlikle katılıyorum.. Kim önce denerse haber versin olur mu?
    sevgiyle..

    Escargot,
    çok sevindim, teşekkür ederim:)
    sevgiyle..

    Adsız,
    Küçük paket labne kullanılıyor. Şu anda evde olmadığı için bakıp yazamıyorum ama hatırladığım kadarıyla 200 gr olması gerekiyor.

    CF,
    "normalde yediğimiz keklerin ölçüsünde şeker" miktarını anlayamadım?
    1,5 bardak demişsiniz ama bu tarifte verilen ölçü de zaten 1,5 su bardağı..
    Bahsedilen Labne, bildiğimiz Labne.. herhangi bir çeşide gerek yok.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  35. Zehra Hanım labnenin tuzunda dolayı tadın farkedebileceğini yazmış, bundan bahsediyorum..

    YanıtlaSil
  36. Bugun en sonunda uzun suredir denemek istedigim kekinizi deneme firsatim oldu. Kalibima malzemeler fazla geldigi icin birazini da muffin olarak degerlendirdim. Her iki turlu de cok basariliydi. Yumusacik, cayla uyumu muhtesem ama fazlasi zarar olan bir kek cikti ortaya. Tesekkurler:))

    YanıtlaSil
  37. Ebru,
    Elinize sağlık:) Ben de bu haberi bekliyordum buradan aslında: "muffin denemesi" Bence de muffin olarak iyi sonuç verebilecek bir kek bu ama cesaret edememiştim açıkcası. Sayenizde ben de deneyeceğim. Teşekkürler:) ve evet; fazlası kesinlikle zarar:)
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  39. Ne ümitlerle yaptım bu keki ama maalesef başarısız oldum.Tarife harfiyen uydum,mutfakta da tecrübeli bir insanım ama maalesef hamur oldu.Ama hamur olmayan kenar kısımları muhteşemdi özellikle kokusu.nil

    YanıtlaSil
  40. Nil,
    gelen yorumlardan anlıyorum ki, uygulayanların yarısı bu keki çok beğeniyor, diğer yarısı hamur olduğunuı söylüyor. Belki bir yerdebenim de fark edemediğim bir püf noktası var ve bazılaarımız bunu fark etmeden yapıyor, diğerleri fark etmeden atlıyor. bunu bulmaya çalışıyorum. Bir de yukarıda yazdığım cevapları tekrarlamak isterim: bu nemli bir kek ve biraz cheesecake kıvamında. Hamurumsu kıvam bu olmasın sakın?
    bir de belki kek kalıbının boyutu büyüdükçe içi hamur kalıyor oalbilir, yukarıda muffin olarak çok iyi sonuç aldığını yazan bir arkadaşımız var çünkü..
    senin kalıp ne boydaydı?
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  41. Yok benim yaptığım kekin ortası bayağı hamur oldu.Hatta kek hamuru çok olduğu için 32 cm lik teflon tepside pişirdim ben.Evet muffin kalıplarında daha başarılı olabilir.nİL

    YanıtlaSil
  42. bu keki denedim ve çok beğendim.nemli bir kek olduğu için bende ilk başta tam pişmediğini düşündüm. Ama biraz dinlenince hakikaten çok güzel oluyor.ilk kez misafirlerime yapmıştım ve onlarda çok beğendi.
    Limoncello muhallebi ile deneyen bir arkadaşımız var.muhallebinin nasıl yapıldığını öğrenebilirmiyim??

    YanıtlaSil
  43. Evet anlatmaya çalıştığım da bu.. gerçekten "nemli kek" hamur değil. ama bir yerde sorun var demek ki deneyenlerin yarısı sonuca ulaşıyor yarısı memnun değil. deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil