Annem mutlaka denememi tavsiye etmişti. İyi ki denemişim, gerçekten çok lezzetliydi. Üstelik pratik.
Minik krakerlerin üzerinde kanepeler şeklinde de sunulabilir, dip sos şeklinde de. Yemek yanında garnitür de olabilir, içki yanında meze de.
Çoğunuz bu tarifi çoktan denemişsinizdir belki; çünkü baktım, süzme yoğurdun kapağında yayınlanıyormuş zaten:)
Malzemeler:
* 1/2 kg Girit ya da sakız kabağı
* 1 adet kuru soğan
* 2 kaşık zeytinyağı
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* dereotu
* 1/2 çay bardağı file badem (dilerseniz ceviz kırıkları)
* tuz
* karabiber
Yapılışı:
- Soğanı minik küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
- Soğanlar şeffaflaşınca kalın rendelediğiniz kabakları ekleyerek 5 dakika daha soteleyin.
- Ilınınca, yoğurtla karıştırıp, file badem ve ince kıyılmış derotunu ekleyin,
- tuz ve karabiberle tatlandırın.
Afiyet olsun
9 yorum:
Bu tarifin biraz değişiğini annem yapıyordu. Ben de çok severim. İçine file badem koyma fikri çok hoşuma gitti; arada kıtır kıtır hissedilmesi güzel olur:).
Ellerine sağlık İpek:).
Sevgileeer...
aslı
Çok severek yaptığım bir tariftir. Genellikle ceviz kayardım, badem de değişik bir tad verecektir.Sunum ise harika.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Müge
Yayınladığın bunca güzel tarif içinde nihayet benim gibi mutfak özürlü birininde bildiği bir tane çıktı. Nedense çok sevindim ;))
Ben genelde soğansız olanını yapıyorum. Cevizle inanılmaz lezzetli oluyor. Senin sunumun her zamanki bi çok şık olmuş.
Ellerine sağlık
Sayfanızı çok beğendim. Özellikle görsellik açısından şahane.
Takipçiniz olacağım.
Sevgiler.
:)
Aslı,
File badem fikri başta bana da çok ilginç geldi, cevizi tercih ederim diye düşündüm ama, yedikten sonra fikrim değişti. Denemeni tavsiye ederim.
sevgiyle..
Yemekbahane,
Teşekkür ederim:)
Bademi mutlaka denemeni öneririm.
sevgiyle..
Ayşegül:)
Gördün mü, bu tarifi ben yeni öğrendim; sen biliyormuşsun bile:)Kimbilir daha neler çıkar senden öğreneceğim..
Sevgiyle..
Hayatın ta kendisi lokantası,
Daha önce soğansızını denemiştim. Fakat soğan bambaşka bir lezzet veriyor inan. Beğenin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.
sevgiyle
Buket,
beğenin için teşekkür ederim.
İyi kötü yemek yapabiliyor, midelere hitap ediyoruz. Amaç biraz da gözlere hitap edebilmek:)
Sevgiyle
İpek,
Şimdi farkettim, biz seninle aynı çatı altında okumuşuz! ODTÜ Mimarlık! Ben 82-86 arası oradaydım (Şehircilik). Bak nasıl hoşuma gitti bu tesadüf.
(Son zamanlarda yaptığın güzellikleri kaçırmışım, hele o balkabaklı börek yok mu...)
ipekcim,
belki en cok kullanilan malzemelerle bu kadar degisik ve eminimki bir o kadar da lezzetli yeni ve cok kolay lezzetler cikarttigin icin seni kutluyorum.
ellerine saglik. en kisa zamanda hatta hemen yarin deneyecegim..
Tijen,
Bir an için bu yorumunu cevaplamamaş sandım kendimi, panik oldum. Sonra senin sayfandan cevapladığımı hatırladım:))
Sude,
Teşekkür ederim. Bu gerçekten de basitliğinden beklenmeyecek kadar lezzetli bir yiyecek. umarım seversiniz.
,sevgiyle..
Yorum Gönder